Over Globalance…

Mark Spetter - Globalance

Globalance is in 2000 opgericht door Mark Spetter.

Missie

Mark heeft al lange tijd een passie voor duurzaamheid in brede zin. Zijn Missie is ‘een mooiere maatschappij creëren’. En dat kan het beste en het meest effectief via bedrijven en andere organisaties. Hoe ‘verantwoorder’ die opereren hoe mooier de maatschappij. Dát is de drijfveer. Mark combineert deze passie met 17 jaar ervaring in projectmanagement, een zakelijke, bedrijfskundige insteek, veel ervaring in het geven van presentaties en trainingen, en met inzet van praktische instrumenten. Het is een bewuste keuze eenmanszaak te blijven en waar nodig en mogelijk samen te werken met anderen.

Eigen bedrijfsvoering

Volgens het principe ‘practice what you preach’ opereert Globalance zelf zo duurzaam mogelijk. Tot 5% van de netto-winst gaat jaarlijks naar uiteenlopende maatschappelijke doelen. In 2010 en 2011 is het dak van het werk-/wonen pand verfraaid met zonnepanelen. Door tegelijkertijd het verbruik terug te dringen is Globalance sinds 2012 energieleverend. Het resterende CO2-verbruik wordt jaarlijks gecompenseerd om tot een CO2-neutrale bedrijfsvoering te komen. Er wordt zoveel mogelijk duurzaam ingekocht, zowel privé als zakelijk (voeding, vervoermiddel, schoonmaakmiddelen, kleding, kantoorartikelen). Als vrijwillig Taalcoach zet mark zich in om hoger opgeleide anderstaligen te helpen zich beter in het Nederlands te kunnen uitdrukken. Zonnepanelen Kweekgrasstraat 1000p

Bedrijfsethiek is het meest recente aandachtsgebied. MVO en bedrijfsethiek hebben vaak alles met elkaar te maken. Hoe om te gaan met dilemma’s binnen de complexiteit van organisaties en hun speelveld (hetgeen ook de essentie is van het DuurzaamheidsSpel) is daarin de essentie. Mark’s actuele uitdaging is om daarin zelf te leren en te groeien om zijn klanten daarin te ondersteunen. Zie de Diensten-pagina voor meer informatie over Advies, Projecten, BREEAM-NL certificeringen, Bedrijfsethiek.

  • Globalance is partner van MVO Nederland
  • Globalance is participant van Stichting Dutch Green Building Council
  • Mark is lid van de Wetenschappelijke Klankbordgroep van ECO XXI
  • Mark is BREEAM-NL Expert (Nieuwbouw, In-Use en Gebiedsontwikkeling) en BREEAM-NL Assessor (Nieuwbouw)
  • Participant_DGBC

  • MVO Nederland logo

  • logo ECO XXI

  • Recognition licensed assessor company[8]

Gedragscode stoplicht

Globalance doet zaken volgens haar eigen Gedragscode